Verksamhet

Boende, studiematerial och hemresor

För våra elever och studerande från andra orter har vi möjlighet att erbjuda boende och resor hem. Studiematerialet erbjuds alla studerande.

Boende

Våra bostäder är belägna främst i det så kallade Weckmanska huset. Storleken på bostäderna varierar från 1 rum och kök till 4 rum och kök. I de större lägenheterna har alla studerandena ett eget rum, men allrum och kök är gemensamt. En del av bostäderna är nybyggda medan andra är renoverade. Studerande kan även komma med egna idéer hur lägenheterna kunde fixas. Eva Åström eller Sampo Backman tar gärna emot tankar och förslag angående lägenheterna.

I alla lägenheter finns säng, klädskåp och skrivbord. Det finns köksredskap som bestick, tallrikar, glas och eventuellt en del köksmaskiner som brödrost, kaffekokare och mikro.

Du får gärna ta med dig egna, personliga saker som gör elevboendet till ditt hem under studietiden.

Studiematerial

Vi har också ett lånebibliotek för våra studerande. Här finns material för de flesta realämnen samt för en del andra ämnen. Studiematerialet utökas hela tiden. Studieglädje!

Resor till hemorten

Tack vare olika stipendiefonder vi har möjlighet att erbjuda hemresor för studerande från annan ort. Vi erbjuder två resor hem i månaden med det billigaste färdmedlet. Ifall hemorten är långt borta så kan vi även undantagsvis ersätta resor hem med andra färdmedel. Vi vill alltid hitta den bästa lösningen för varje studerande!